DEMAGÓG - Factcheck politických diskusií

Igor Matovič

OĽaNO

Najviac prekvapil pán minister Matovič, ktorý napísal, citujem, zrazu je normál spraviť vládneho politika, hromozvod, frustrácii každého, kto sa cíti viac, no pár dní po vražde, ako už spomenul doplnil, že on je hetero… dokonca aj pri vražde dvoch ľudí písal o tom, ako jeho nenávidia médiá.

Matovič a Viskupič o LGBTI+ - 30.11.-0001
Pravda

Deň po vražde na Zámockej ulici v Bratislave Igor Matovič napísal na Facebooku status, ktorého časť citoval Viskupič. Niesol titulok Móda nenávidieť. Po vyjadrení sústrasti premostil  do slov v ktorých z burcovania nenávisti obvinil mimo iných aj médiá: „Dosiahli sme dokonalosť. Stav, kedy burcujúca dennodenná nenávisť v médiách, v opozícii, na tribúbach, na ulici či v práci sa stala normou. Kto nevie nenávidieť, nie je in.”

V ďalšej časti statusu píše slová, ktoré vo svojom výroku cituje aj Marián Viskupič: Zrazu je normál spraviť z vládneho politika hromozvod frustrácií každého, kto sa cíti viac. Kto prehral voľby. Kto ich nevyhral. Kto sa bojí basy. Kto by Covid riešil lepšie. Kto by bol lepším ministrom. Kto by všetky krízy zvládol ľavou zadnou.

O 4 dni po vražde Matovič napísal na Facebooku status, ktorý začínal slovami “som hetero” a pokračoval priznaním, že “je muž a cíti sa ako muž”. Status zakončil hastagom: #NehanbiteSaZaSeba

Dátum zverejnenia analýzy: 02.11.2022