DEMAGÓG - Factcheck politických diskusií

Jana Bittó Cigániková

SaS

Chcem ja osobne teda oceniť, že bol na tom pochode aj pán Heger, pán premiér, bol tam napr. aj pán Šipoš. Videla som ho prítomného. Dokonca pán Heger si zobral dúhovú vlajku a jednoducho snažil sa nejakým spôsobom prejaviť tú ľútosť, ale tam to nekončí.

Výroky politikov o právach LGBTI+ ľudí - 30.11.-0001
Pravda

Uctiť si spomienku Juraja Vankuliča a Matúša Horvátha, ktorí boli zavraždení pred barom Tepláreň, prišli na spomienkovom pochode v Bratislave viacerí politici. Medzi nimi premiér Heger a poslanec Šipoš.

Heger ani Šipoš počas pochodu síce nevystúpili, no nachádzali sa na viacerých fotografiách v rôznych médiách, alebo na sociálnych sieťach. Do pozornosti vstúpilo predovšetkým gesto Hegera, ktorý mal počas pochodu v ruke dúhovú vlajku. Ako prvý na to poukázal portál Postoj, neskôr sa pridal facebookovým statusom spisovateľ a komentátor Arpád Soltész a Startitup


zdroj: TASR/Dano Veselský

Prítomnosti Michala Šipoša sa média nevenovali. Z udalosti nepridal fotografiu ani on sám, no na sociálnych sieťach sa dajú nájsť fotografie, kde stojí vedľa súčasného predsedu vlády. Akt nenávisti vo svojom profile viackrát odsúdil a tiež zdieľal príspevky, ktoré čin kritizovali. 

Vzhľadom na fotografie a svedectvá viacerých médií hodnotíme výrok ako pravdivý.

Dátum zverejnenia analýzy: 02.11.2022